Home >Wie is Eoluz > Bedrijf
 
 
 
Laatste update:
September 13. 2019 14:56:50
 
 
 
 

Bedrijf

Historiek

Eoluz NV werd opgericht in augustus 2007 door het samenbrengen van ruim 60 jaar van gezamenlijke ervaring uit de aannemerswereld (ruwbouw, dakwerken, elektriciteit, aluminium, glas) en 10 jaar ervaring in de Belgische elektriciteitsmarkt. Een hernieuwbaar energie systeem plaatsen is immers meer dan alleen elektriciteit, en vraagt een juiste ervaring in diverse disciplines van bouw en techniek.

Vandaag werken wij met zowel engineers, projectleiders en bedienden, samen met eigen arbeiders en een vast team van zelfstandige ploegleiders en elektrotechnici.

Raad van bestuur

ir. Bart Van den Branden – Afgevaardigd Bestuurder

Bart Van den Branden behaalde in 1998 het diploma van Burgerlijk Bouwkundig Ingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1999 behaalde hij het diploma Graduaat in de aanvullende Studies Bedrijfseconomie aan dezelfde universiteit.

Van 2000 tot 2002 werkte hij voor het softwarebedrijf Beyers & Partners (ondertussen hernoemd tot XRT- Cerg, XRT en nu Sungard). Hier was hij als software ontwikkelaar en consultant actief in de bouw van een high-end cash, treasury en riskmanagement systeem (typisch gebruikt door coördinatiecentra van multinationals).

Vanaf begin 2003 tot begin 2007 was Bart Van den Branden werkzaam bij Electrabel, en dit in de marktenzaal – het hart van de onderneming, waar hij actief was als business analist en projectleider. Vanuit deze rol, waar proceskennis zeer belangrijk is, heeft hij een actuele kennis opgebouwd van hedendaags portfolio management en de verschillende mogelijkheden tot energieoptimalisatie.

In augustus 2007 richt hij samen met een aantal vennoten EOLUZ NV op, om actief te worden in de markt van fotovoltaïsche installaties en windmolens. Binnen Eoluz houdt Bart zich voornamelijk met het dagelijks bestuur en het financieel management bezig.


Jan Brouckaert – Afgevaardigd bestuurder

Jan Brouckaert behaalde in in 2000 zijn Masterdiploma in de Letteren en Wijsbegeerte (Geschiedenis) aan universiteit van Gent. Daarna vervolledigde hij zijn opleiding aan de Vlerick Business met een MBA in General Management. In 2007 vervolledigde hij zijn academische studies met een Executive Masters in Finance aan de Solvay Business School.

 

In 2001 startte hij zijn professionele carrière in de marktenzaal van Electrabel waar hij vanop de eerste rij de liberalisering van de Europese energiemarkten meemaakte. Eerst als sales originator en daarna als Porfolio Manager was hij onder meer verantwoordelijk voor analyses m.bt. tot de elektriciteits- en gasmarkten, het ontwikkelen en beheer van energieportefeuilles. Deze activiteiten resulteerden in de oprichting van een gereguleerde vennootschap waar industriële klanten terecht konden voor het discretionaire beheer in lijn met hun risicoprofiel.

Als mede-oprichter van Eoluz verliet hij in juni 2011 Electrabel om zich volledig te wijden aan zijn taak als afgevaardigd bestuurder.

 

 
 
 

 Nieuws

September 2019

Eoluz in de pers.

 

Augustus 2019

Regeling groenestroomcertificaten in Vlaanderen

Juni 2019

Wat moet u, als KMO weten over de digitale energiemeter! 

lees meer >>

 mei 2019

Eoluz werft aan!

Bekijk onze vacatures.

april 2019

Eoluz plaatst zonnepanelen op het Eilandje in Antwerpen.

   

 

Privacybeleid GDPR

 
 
Eoluz - Expert in Zonnepanelen B2B
English Version Version Française Nederlandse Versie